Tehtävä: Korjaa seuraavasta tekstistä virheet - alkukirjaimet, pilkut ja yhdyssanat

karjalan paisti

Karjalan paisti on Karjalainen perinne ruoka. Alun perin karjalan paisti oli nimeltään pelkästään paisti tai tarkemmin määriteltynä ruukkupaisti uunipaisti tai pättsiliha. Ruokalaji sai karjala etuliitteen levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.

Karjalan paistiin kuuluu pelkkää lihaa kuutioina. Juhlavaan versioon kuuluu puolestaan useita liha lajeja kuten sian naudan ja lampaanlihaa. Muina aineksina käytetään vettä sipulia, suolaa ja pippuria ja laakerinlehtiä. Perus ohjeesta on lukuisia muunnelmia. Raakaaineena saatettiin käyttää myös sisä elimiä, kuten maksaa ja munuaisia.

Oleellista valmistuksessa on matala lämpö tila (alle 100 astetta) ja pitkä kypsymisaika.

Karjalan paisti nousi suosioon 1950 luvulla kun evakkoon ja asutustiloille hajautuneet Karjalaiset alkoivat järjestää kylä- ja heimojuhliaan. 


Huom. Kopioi teksti tekstinkäsittelyohjelmaan. Maalaa koko teksti ensin hiirellä, sen jälkeen paina oikeaa hiirennäppäintä ja valitse vasemmalla hiirennäppäimellä kopioi-kohta. Tämän jälkeen klikkaa tekstinkäsittelyohjelmassa tyhjää sivua oikealla hiirennäppäimellä ja valitse "liitä" vasemmalla hiirennäppäimellä.